Magamról

Hihetetlen, de 4 évvel ezelőtt azt sem tudtam, hogy milyen méretű modellező lufik vannak és nagyon boldog voltam amikor a kórházban Lala bohóc készített a kisfiamnak egy lufikutyát és vissza tudtam tekerni miután kitekeredett. 

Szakmámat tekintve környezetgazdálkodási agrármérnök vagyok. Három évvel ezelőtt vettem egy lufikészletet, hogy boldoggá tegyem a kislányomat, aki akkor volt két és fél éves, mert örömet akartam neki szerezni  egy- két lufifigurával.

Nem kellett sok idő, hogy kiderüljön, sokkal többről van szó és másokkal is szeretném megosztani ezeket a luficsodákat. Amikor a helyi bölcsödei nyereknapon voltam lufithajtogatni, a gyerekek csillogó szemei voltak azok, amik rádöbbentettek arra, hogy számomra a lufihajtogatása többről szól, mint egyszerű hobbi.

Egyre több és több figurát kezdtem megtanulni és 2013 novemberében egy nemzetközi tanfolyamon találtam magam, ahol egyértelművé vált, hogy nekem ez az életem és ezt akarom csinálni éjjel és nappal.  

Folyamatosan tanfolyamról tanfolyamra jártam, hogy minél több technikát megtanuljak ezzel is tökéletesítve a figuráimat. Nagyon boldog voltam amikor 2014 őszén nemzetközi vizsgát tehettem, ahol megszereztem  az okleves léggömbmodelző címet.

Év végén a SEED alapítvány szervezésében részt vettem a Dobbantó programon, ami nagy löketett adott a válalkozás útvesztőjében és 2015 februárjában megszületett a

 márkanevem "Ahol a léggömbök életre kelnek "szlogennel. 

Eközben szépen lassan rabul ejtett a léggömbdekoráció világa is. 2015. éveben egyre több rendezvényre hívtak, ahol megismerkedhettek a különleges lufifiguráimmal és az egyedi léggömbdekorációimmal. 

2015. novemberében szinte napra pontosan 2 évvel azután, hogy az első nemzetközi tanfolyamon vettem részt, egy másik nemzetközi tanfolyamon ültem, pontosabban áltam, mert olyan sokan voltak Belgiumban a Qualatex Millenium Jam-en.  Amit ott láttam és tapasztaltam leírhatalan. Minden vágyam, hogy megismertessem mindenkivel, hogy a lufihajtogatás nem csak a lufikutyáról szól és igen is lehet ezt profeszionálisan is csinálni. 

A 2016. év fantasztikusan indult. Megismerkedtem a tartós lufivirág készítéssel ami új távlatokat nyitott a lufizásban és a lufiékszerek világa is kitárut számomra. 2016 májusban ismét egy tanfolyammon vettem részt, ahol az ott rendezett versenyen gyöztes lettem, mellyel belépőt nyertem a 2016. novemberében megrendezésre kerülő szlovéniai nemzetközi tanfolyamra.

2016 novemberében sikeres nemzetözi léggömbdekoratőr vizsgát (CBA) teljesítettem. Rengeteg ötletem van, mert rengeteg lehetőség van ezen a területen és határ a csillagos ég. 

Nagyon nagy elismerés és köszönet, mind azoknak akik a rendezvényeken sorban állnak akár egy órát is azért, hogy az én léggömbfigurámban gyönyörködjenek.

Ha elkezdek lufit hajtogatni gyerekek társaságában, valahogy mindig néhány percen belül körém gyűlnek és türelmetlenül várják, hogy ők is kaphassanak valamilyen meghajtogatott állatkát vagy egyéb játékot. Számomra a gyerekek öröme mindig inspirációt ad az alkotásra. Teszem mindezt örömmel és boldogan, mert azt csinálom amit szeretek és imádom a gyerekeket.

A sikereimhez az is hozzájárul, hogy mindig minőségi QUALATEX léggömbökkel dolgozom, ami környezetbarát latex alapanyagból készül tehát környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható szempont. Annyi idő alatt bomlik le, mint egy tölgyfa levele.

Várom hivásod, ha egy maradandó élményt szeretnél ajándékozni. Néz körül a galériában!